Araç tiplerine göre fren balatası çeşitleri üretimi yapılır. Fren balataları, ağır vasıta ve hafif ticari binek vasıta olarak çeşitlendiriliyor. Araç kategorilerine göre üretim yapıldığı için tek çeşit değil birden fazla modelde üretimler yapılır. Fren balataları, imalatta kullanılan içerik malzemelerine göre çeşitlendirilir. Üretimde kullanılan malzemeler, fren balatalarının ömrünü ve özelliklerini belirler. Fren balatası modelleri kullanılan malzemeye göre belirleniyor ve şunlardır.

Fren balatası çeşitleri:

  • Yarı Metalik balataları
  • Seramik fren balataları
  • Düşük Metalik Nao Fren Balataları
  • Asbestsiz Organik Fren Balataları

Fren balatalarının farklı modellerde üretilmesi, kullanım amacına ve araç türüne göre değişiyor. Her fren balatasının birbirinden farklı avantaj ve dezavantajları vardır.

Organik fren balataları, kaliteli ve çevre dostu ürünlerdir ve en uygun fiyat seçeneklerine sahiptir. Araç sahipleri, frenleme yaptıklarında ses duymamak istiyor ve bunun için seramik fren balatalarını tercih ediyor. Metal fren balataları çabuk soğuma gösterdiği ve sıcağa dayanıklı olduğu için en çok tercih edilen balata çeşitleri arasında yer alıyor. Her balata çeşitlerinin özellikleri, kalitesi ve fiyatları farklıdır. Fren Balatası Çeşitlerine göz atın.

Fren balatası, araçların güvenliğini sağlamak için hayati bir öneme sahip parçalardır. Fren sisteminin bir parçası olan fren balataları, tekerlekleri yavaşlatarak veya durdurarak aracın hareketini kontrol etmeyi sağlar. Bu nedenle, doğru fren balatası seçimi ve düzenli bakımı çok önemlidir.

Fren balatası modelleri ve fiyatları konusunda daha fazla bilgi edinmek için bu kapsamlı rehberi hazırladık. İşte fren balatası seçiminde dikkate almanız gereken önemli noktalar ve en iyi fren balatası modelleri ve fiyatları hakkında bilgiler.

Yarı Metalik Fren Balataları

Belki de en yaygın bulunan fren balataları olan yarı metalik modeller %30 ile %65 arasında metalden oluşur. Ek malzeme, diğerleri arasında çelik yünü, tel ve bakır içerebilir.

Bu elementler üzerine yerleştikten sonra organik reçine ile birbirine bağlanır. Buradan önceden belirlenmiş şekillerde kalıplanır ve daha fazla dayanıklılık ile sonuçlanan bir fırında pişirilirler.

Bu sağlamlık, birçok avantajından biridir. Yarı Metalik pedler ısıya dayanıklıdır ve rotorlarda Seramik eşdeğerlerine göre çok daha kolaydır. Daha ucuz olma eğilimindedirler ve – yaklaşık %60 metal bulunduğunda – uzun bir yol veya parkurda ani frenlemeye uygundurlar.

Gerçekten de Yarı Metalik fren balataları belki de en çok yüksek performanslı yarış arabalarına uygundur. Bir anda 0-60mph yapan bir aracınız varsa, bu sizin için bir seçenektir.

Tüm ped türlerinde olduğu gibi, bu durumda aşırı, düşük sıcaklıklara karşı olumsuz bir tepki gibi olumsuz yanları vardır. Onu Antarktika’da gezintiye çıkarmaktan kaçının.

Seramik Fren Balataları

Açık ara en değerli seçenek, bir dizi seramik pede sahipseniz, muhtemelen bir süper arabaya sahip olmanızdır. Neden maliyet? Gerçekte, en sert, en keskin duruşlardan bile üretilen ısıyı emerek mükemmel frenleme sağlarlar.

Seramik elyaf ve benzeri dolgu malzemelerinden oluşan bu pedler, bu blogda yer alan diğer pedlerden daha temiz ve daha sessizdir. Özellikle organik pedlerden daha iyi performans göstererek daha uzun süre dayanırlar.

Önemli bir dezavantaj, onları bir çalışma sıcaklığına ısıtmanın ne kadar uzun sürdüğüdür. Bu nedenle, seramik pedler ralli için ideal olsa da, okul koşusu veya haftalık alışveriş gibi yerlerde nadiren optimum performans ısısına ulaşan ortalama bir arabaya takıldığında neredeyse anlamsızdırlar.

Düşük Metalik Nao Fren Balataları

%10 ile %30 arasında bakır veya çelik ile karıştırılmış organik bir formülün sonucu olan Düşük Metalik NAO seçeneği ile daha iyi kırma gerçekleştirilir. Bu tarif kesinlikle ısı transferine yardımcı olur. Bununla birlikte, gürültülü taraftalar, eklenen metal toz yolunda bol miktarda oluşturabilir.

Asbestsiz Organik Fren Balataları

Adından da anlaşılacağı gibi, bu fren balataları büyük ölçüde organik malzemelerden yapılmıştır. Bu her zaman böyle değildi. Aslında, pedlerin asbestten yapıldığı, yalnızca mineralin sağlık ve güvenlik endişeleri nedeniyle diğer bileşiklerle yer değiştirdiği bir zaman vardı.

Daha yumuşak ve nispeten sessiz olan daha yeni versiyonlar, selüloz gibi reçinelerin yanı sıra cam elyafı, kauçuk veya Kevlar içerebilir.

Asbestsiz Organik balatalar, fren disklerinde daha kolay olmasına rağmen hızlı aşınır ve yalnızca günlük yol sürüşü için uygundur. Dahası, kendilerini düzenli frenlemeye ödünç vermiyorlar.

Yukarıda bahsedilen Kevlar seçeneği – en pahalı olmasına rağmen – en azından daha az dezavantajla geliyor.

5024 700X700 1

Bu yazı ilginizi çekebilir. Fren Balataları ile İlgili Akla Gelen Sorulara Cevaplar

Toptan Balata Fiyatları

Her araç kullanım süresine göre fren balatası değişimine ihtiyaç duyar. Ağır vasıta araçlarda fren balatası değişimleri daha sık yapılır. Fren balataları, araçların en iyi şekilde durdurulmasını sağlar. Frenleme yapıldığında balatanın sürtünme sesi çıkarmaması, üretiminde kullanılan karışım malzemelerinin türüne ve kalitesine bağlıdır. Fren balatası satın almak isteyenler araçlarına uygun olan kaliteli çeşitleri seçerek satın alma işlemlerini yapabiliyor.

Toptan balata satın almak isteyenler daha uygun fiyat seçeneklerinden faydalanabiliyor. Araçların markalarına, modellerine ve tercih edilen fren balatası çeşidine göre balata fiyatları değişiklik gösteriyor. Fren balatası satıcıları, toptan satın alma işlemleri yapabiliyor ve uygun fiyat avantajından faydalanabiliyor. Fren balatası fiyat aralıkları, balata çeşitlerine ve içerik malzemelerine göre değişiyor. Toptan satın almalar, aynı tip balata ya da farklı çeşitlerin bir arada satın alınması şeklinde olabiliyor.

Fren Balata Toptancıları

Fren balata toptancı hizmetleri sayesinde araç sahipleri ihtiyaç duydukları anda araçlarına uygun balata çeşitlerini bulabiliyor. Hangi fren balatası çeşidine ihtiyacınız olduğuna, aracısının marka ve modeline göre karar verebiliyor, en kaliteli balata çeşidini seçebiliyorsunuz. Balata toptancıları, aynı marka ve model araçlar için farklı özelliklere sahip balata seçenekleri sunar. Fren balatası imalatı yapan firma olarak ağır vasıta ve hafif ticari binek araçlar için farklı modelleme yapılarak ihtiyaca uygun balata üretimleri yapıyoruz. Fren balata toptancıları, siparişlerini vererek istedikleri balata modelinde istedikleri sayıda ve özellikte üretilmesini sağlayabiliyor. Toptan üretimler ve satışlarda maliyet her zaman daha uygun olur.

Fren Balatası Modelleri

Balata İmalatçıları

Fren balatalarının üretiminde kullanılan malzemelerin farklı olması, balata imalatçılarının farklı özelliklerde ürün piyasaya sürmesine neden oluyor. Fren balatası, otomobil ve tüm motorlu araçların en önemli güvenlik sistemidir. Her balata imalatçısının balata yapımında kullandığı formül farklıdır ve daha kaliteli balata ürünü ortaya çıkartılmaya çalışılır. Balata imalatçıları, ürettikleri balataların şu özelliklere sahip olmasını sağlar.

  • Yüksek mekanik dayanıklılık,
  • Sürtünme katsayısının hız ve sıcaklıktan bağımsız olması,
  • Düşük gürültü seviyesinde olması,
  • Hava koşullarından etkilenmemesi,
  • Aşınma kapasitesinin düşük olması,
  • Sabit sürtünme performansının yüksek olması,

Fren balataları, kullanılan malzemelere göre seramik, organik ve metal olarak üç grupta özel olarak üretilir. Her balata modelinin birbirine karşı üstün yanları vardır. Organik balatalar, çevreye duyarlı malzemeden üretilir ve düşük ses özelliğine sahiptir. Ancak metal balata türlerine göre kullanım ömrü daha kısadır. Metal balatalar ise sıcağa, soğuğa karşı dayanıklı, uzun ömürlü ancak diğerlerine göre daha çok ses yapar. Fren Balatası Modelleri Ve Fiyatları hakkındaki bu yazımız umarım size yardımcı olmuştur.

Diğer blog yazıları https://fren-balatasi.blogspot.com/

About the Author: pwradmin

2D0E48C54Fc6E106C4Cf9F764D4D9Ac4

2 Comments

  1. […] Bu yazı ilginizi çekebilir. Fren Balatası Modelleri Ve Fiyatları […]

  2. […] Bu yazı ilginizi çekebilir. Fren Balatası Modelleri Ve Fiyatları […]

Leave A Comment